آیین افتتاحیه سال تحصیلی با حضور طلاب خواهر جدیدالورود همزمان با مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس و هفته وحدت در مدرسه علمیه تخصصی الزهراء (سلام الله علیها) اهواز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی مدرسه علمیه تخصصی الزهراء (سلام الله علیها) اهواز آیین افتتاحیه سال تحصیلی با حضور طلاب خواهر جدیدالورود همزمان با مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس و هفته وحدت با تلاوتی چند از آیات نورانی قرآن مجید توسط طاهره خادمی از طلاب سطح سه رشته مشاوره و همخوانی سرود ملی برگزار گردید.
در این همایش که در قالب چهل و نهمین نشست مدرسه علمیه الزهراء (سلام الله) برگزار شد، از سردار عبدالمجید عقیلی از پیشکسوتان دوران ۸ سال دفاع مقدس و از مدافعان و خرمشهر دعوت به عمل آمد که با ایراد سخنرانی به تبیین نقش زنان و خانواده در دفاع مقدس پرداختند.
سردار عقیلی اظهار کردند: حضور زنان در دفاع مقدس یکی از وجوه مغفولمانده دفاع مقدس است که دریایی از مطالب درباره بانوان جهادگر و ایثارگر، مادران و همسرانِ شهدا، دانش آموزان و دانشجویان و طلاب خواهر را ناگفته باقی گذاشته و به رشته تحریر درنیاورده است. این موضوع جای کار و فعالیت دارد که محققان ما و بانوان می بایست وارد روایتگری این میدان شوند و نقشهای متعدد بانوان را برای نسل حاضر بنویسند.
وی افزود: حضورِ بانوان در عرصه های پشت جبهه دوران دفاع مقدس بسیار اما سهم زنان در روایت دفاع مقدس اندک است. هنوز لحظههای حضورشان را در این اتفاق تاریخی آنطورکه باید و شاید ارائه نکردهایم، زیرا نگاه به دفاع مقدس را سختافزاری دیدهایم.
این رزمنده دوران دفاع مقدس دفاع مقدس با اشاره به نقشی که رزمندگان را آماده حضور در جبهه کرد، افزود: پشتیبان اصلی دفاع مقدس بانوان، مادران و همسران رزمندگان بودند که جوانان را آماده کردند، کولههایشان را بستند و بدرقه کردند تا به مقابله با دشمن بروند؛ اما نقش بانوان محدود به اینها نمیشد و در نبود همسر و فرزند، خانواده را اداره میکردند. کسانی که فرزندان را تربیت کردند و به کلاس درس و مدرسه فرستادند، آنانی که اقتصاد کشور را اداره کردند. در جامعه روستایی که وابسته به تولید است، زنان، فرزندان و همسر خود را به جبهه میفرستادند و خود در مزرعه کار میکردند. در این بین طلاب خواهر نیز با حضور در مساجد، حسینیه ها، زینبیه ها و فاطمیه ها با تبیین جهاد اکبر که توسط ولی فقیه زمان صادر گردیده بود در ابعاد مختلف انگیزه و بصیرتِ زنان را در اقناع سازی و تربیت خانواده اتقاء می دادند.
عبدالمجید عقیلی در ادامه ازصمیمیت و صفای آن زمان ها گفتند و یادآور شدند که نیتِ افراد از تهِ دل و با اخلاص واقعی بوده و این را اعجاز حضرت امام( ره ) می دانستند و درواقع معجزه ی تغییر رفتار و نگرش مردم و جوانان و نوجوانان می دانستند.
وی از اسرای زن در دفاع مقدس نام بردند و به خانم خدیجه میرشکار و خانم معصومه آباد اشاره کردند که این دو بانوی رزمنده در روزهای اول جنگ تحمیلی اسیر شدند و از سختی که بر آنها گذشت و روحیه ی بالای آن ها را ستودنی خواندند.
و درادامه گفتند امروز ، زن مسلمان انقلابی چیزی است که در عرصه های مختلف، علمی، پژوهشی، ورزشی و … مشاهده میکنیم حتی در لبنان و غزه هم شاهدِ صبرو و مقاومت زنان هستیم
سردار عقیلی خاطرنشان کردند درواقع جایگاه رفیعی گه زن امروز در عرصه های مختلف برای خود ثبت کرده اند نشأت گرفته از صبر و استقامت و مقاومت ۴۵ روزه ی زنان در خرمشهر و امثال آن مانند آبادان و قصر شیرین و … است.
وی افزود امام خمینی(ره) بیان کردند ما موفق خواهیم بود و ارتش بعث را سرجای خود خواهیم نشاند.
این مدافع شهر خرمشهر گفت : من بانوی شهیده ای را می شناسم که روز قبل از شهادتشان غسل شهادت کرده و به همه اعلام کرده بودند . زمانی که من به خانهی ایشان سر زدم مادر ایشان فرمودند که شهیده وقتی برای استراحت چند روزی به آبادان برگشته بود به شیوه ای خداحافظی کرده بود که انگار دیگر بر نمیگردد. و سفارش کردند که طلاب جوان وصیت نامه ی ایشان را بخوانیم و ببینیم چه بوده است.
وی در ادامه خاطره ای ازمادرشهیدان پورحیدری بیان کردند و فرمودند: ایشان در مسجد جامع پخت و پز انجام میدادند چراکه و مردم مواد غذایی از جمله حبوبات و … به مساجد و … می آوردند و از آن ها غذای مردم و مدافعان شهر تهیه م یشد اما هیچوقت مردم خم به ابرو نیاوردند.
زنانی در بین ما بود که همسرش اسیر شده بود و دو تن از اعضای خانواده اش شهید شده بود اما با این حال می گفت که من میخواهم کار پخت و پز را ادامه دهم که وقتی به ایشان می گفتیم که حجتی برشما نیست فایشان گفتند حجت را خدا و امام (ره) مشخص می کنند .
سردار عقیلی گفت: آنها که در مقابل دشمن ایستادند، جامعه کوچکی بودند؛ جامعه بزرگتر، بانوانی بودند که پشت جبهه خدمت کردند. صدام جنگ را به زنان ایرانی باخت، چراکه مادر
همیشه سعی میکند، فرزند خود را از گزند بلایا دور نگه دارد، اما در دفاع مقدس برعکس این اتفاق افتاد و مادران فرموده امام (ره) را ارجح دانستند، مادران مانع فرزندان خود نشدند که به جبهه بروند، بنابراین این نقش موجب پیروزی رزمندگان در جبهه و جنگ شد.
مدیر کل اسبق بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان گفت: زنان در هشت سال دفاع مقدس، هم جای مردان کار کردند و هم جای خود نقشآفرین بودند؛ بانوان سبب تابآوری ملی ما طی هشت سال جنگ شدند.
در ادامه ی این نشست از دو نفر طلاب خواهر نقش آفرین در دفاع مقدس خانم شهناز توکلی فر و سر کار خانم بی بی زهرا شیخ الاسلام با اهداء لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.
سر کار خانم شهناز توکلی از طلاب خواهر پیشکسوت موثر در دوران دفاع مقدس در این نشست ابراز داشت :
محل خدمت من در پایگاه شهید علم الهدی (چایخانه سنتی) در بلوار ساحلی غربی که هم اکنون محلی به نام بهشت هویزه است قرار داشت که در آنجا کارهایی که صورت میگرفت شستن لباس رزمندگان و شهدای ، شستن ملحفه ها، و دوختن لباس و ترمیم و وصله زدن البسه برای بازگشت مجدد به جبهه بود .
این بانوی پیشکسوت در دفاع مقدس ادامه داد : این لباسها پس از شتسشو و ترمیم ، مرتب ومنظم ودسته بندی وآماده تحویل برای فرستادن به جبهه می شد.
وی افزود. دراین پایگاه خواهران اهوازی ازقسمت های مختلف شهر اهواز مثل اخراسفالت فاز یوسفی کمپلو حصیراباد وکیان پارس ازساعت ۸صبح با سرویس مینی بوس تا اذان ظهر مشغول به خدمتگزاری در این پایگاه مردمی بودند. هم چنین خواهران شهرستانی به نوبت اعزام میشدند وشبانه روز کارمیر کردند. خداوند نعمت خدمت را در سن تقربیا ۲۲سالگی به من عنایت کرد .
وی به یکی ازمادران شهدا بنام خانم بابازادگان که مادر دوشهید است اشاره کرد و افزود، خبرشهادت یکی از فرزندانش در سرکارشنیدیم.
این طلبه گفت: از سال ۶۲ تا چندسالی کارمن شستن انواع لباس رزمندگان وهم چنین لباس های پرخون که مستقیما ازاتاق عمل میاوردند بود ، خبری ازلباسشویی نبود دست وموادشوینده وگاهی اوقات از پاهایمان که درچکمه بودن استفاده می شد.
خانم هادرسنین متفاوت باذوق واشتیاق واخلاص کارمیکردند. یکی ازنعمت های این دوران بازید رهبرمعظم انقلاب درسال ۱۳۶۷ ازاین پایگاه بود.
البته اقایان هم درقسمت های دیگر هم خدمت می کردند. همسر یکی ازاین خانم ها درمنزل جوارب ها را میشست و مرتب وصله میزد برای جبهه آماده می کرد.
مدیر مدرسه تخصصی حوزوی الزهرا( سلام الله علیها ) سرکارخانم موسوی در مصاحبه خبری با صدا و سیما :
بانوان از باب تشویق و ترغیبی که هم در خانواده به حضور آقایان در جبهه ها ایفا می کردند هم در اقدامات جهادی پشت جبهه نقش بسزایی ایفا می کردند.
دیر مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها ) سرکار خانم نور افشان در مصاحبه خبری صدا وسیما :
ما زنانی داریم مثل مادر شهدای فرجوانی که در جبهه ها حضور پیدا می کردند و در پشتیبانی جبهه مستقیماً وارد عمل می شدند.
📌مدیر مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها ) سرکار خانم نور افشان در مصاحبه خبری صدا وسیما :
ما زنانی داریم مثل مادر شهدای فرجوانی که در جبهه ها حضور پیدا می کردند و در پشتیبانی جبهه مستقیماً وارد عمل می شدند