نشست شماره چهل و پنج توسط مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) شوش با همکاری دبیرخانه همایش در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد. ارایه دهنده این نشست سرکارخانم جلالی بودند که به موضوع ” گفتمان ولایت در حوزه زن و خانواده و تقویت هویت زن مسلمان بر مبنای الگوی سوم زن” پرداختند. این نشست در حسینیه فاطمه الزهرا (س) روستای میان آب و با حضور جوانان و طلاب شکل گرفت.
استاد جلالی با کلام رهبر عزیز سخن را آغاز کردند و فرمودند که طبق فرمایش مقام معظم رهبری زن در تعریف غالباً شرقی، همچون عنصری در حاشیه و بینقش در تاریخسازی و در تعریف غالباً غربی، به مثابه موجودی که جنسیت او بر انسانیتش میچربد و ابزاری جنسی برای مردان و در خدمت سرمایهداری جدید است، معرفی می شود.
ایشان شیرزنان انقلاب و دفاع مقدس را به عنوان الگوی سوم زن که نه شرقی و نه غربی است، دانستند و تاکید کردند که الگوی این زنان حضرت زهرا (س) که اسوه ائمه اطهار است و حضرت زینب (س) که پرچمدار و مدافع ولایت و مبلغ رسالت مکتب ناب محمدی (ص) است، می باشد.
خانم جلالی فرمودند که متاسفانه در جامعه امروز هویت اجتماعی زن مسلمان بر هویت فردی او پیشی گرفته است یعنی به جامعه نگاه میکند که چه هویتی به او می دهد در حالی که در تعریف الگوی سوم هویت از شما بانوان به جامعه مصادر میشود.
در الگوی سوم زن،در درجه اول شرافت زن مطرح است بعد مناصب و هویت اجتماعی او. باید به این نکته توجه کرد اگر از یک زن خانهدار شرف و آبرو گرفته شود کلا باخته ایم. در الگوی سوم بحث غنای زن و مرجعیت او مطرح می شود، چرا که هر انسانی در هر جایگاهی که باشد تحت تربیت یک زن رشد کرده است.
ایشان توصیه کردند که در راستای تحقق الگوی سوم زن، اول باید در تذهیب خویش بکوشیم و در کنار آن در حفظ خانههای سالم و آباد تلاش کنیم. بسیاری از خانهها ظاهر خوبی دارند ولی آباد نیستند. خانه آباد با عنوان خانه سالم یاد می شود. اگرخانه آباد است می توانیم از تعادل و آرامش یک خانواده صحبت کنیم. غیر ممکن است خانه آباد نباشد ولی اعضای خانواده متعادل باشند.
در پایان به بیان ویژگیهای زنان مومن پرداختند همچون حضرت زهرا (س) و حضرت معصومه (س) که برکات خاصی در خانواده و جامعه داشتند.
در این جلسه به دختران حافظ قرآن هدایایی اهدا شد.