لوگوی مدرسه علمیه تخصصی الزهرا
گزارش های معاونت پژوهش, گزارش های همایش

گزارش نشست «زن در عصر حاضر»

گزارش نشست «زن در عصر حاضر»

گزارش نشست «زن در عصر حاضر»

نشست بیست و پنجم از سلسله نشست های پیش همایش با عنوان وضعیت زن در عصر حاضر مورخ۲ /۲/۱۴۰۳ با حضور جناب آقای دکتر نادری قهفرخی در محل سالن اجتماعات مدرسه علمیه فاطمیه شهرکرد برگزار گردید.
دکتر نادری در ابتدای بیانات خود به وضعیت زن قبل از اسلام و مساله زنده به گور کردن دختران پرداختند و فرمودند خداوند در قرآن کریم در سه مرحله زنده به گور کردن دختران را ریشه کن کرد و کسی دیگر جرات نکرد این کار را انجام دهد.
ایشان در ادامه فرمودند: داستان آدم و حوا اولین بار در سوره اعراف مطرح شد طبق بیانات خداوند در قرآن کریم شیطان هر دو را فریب داد هر دو از میوه ممنوعه خوردند و هردو توبه کردند در واقع خطاب قرآن به هر دو است، ولی در تورات گفته شده است که حضرت حوا آدم را تحریک به خوردن میوه می کند و عامل اصلی را حضرت حوا معرفی می کنند و یا در مسیحت آمده است که آدم بعد از اینکه توسط حضرت حوا وسوسه شد و از میوه ممنوعه خورد سرشت او تباه شد و قضیه تعمیم داده می شود به اینکه تقصیر به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی (ع)، حواست زیرا او باعت تباه شدن حضرت آدم شد.

از نظر ایشان در فرهنگ مسیحیت و یهودیت زن تحقیر می شود ولی از منظر اسلام زوج دو چیزی است که باید در کنار هم باشند تا به هدف برسند و هر کدام بدون دیگری ناقص است.

ایشان در خلال بیانات خود به معرفی کتاب فمنیسم جهانی و چالش های پیش رو پرداختند و فرمودند فمنیسم جهانی تا جایی پیش رفته که گفته شده است کتاب مقدس آن ها باید بازنویسی شود و جنسیت ها باید در آن حذف شود مثل پدر ، پسر.
دکتر نادری در ادامه به تفکر قرآن کریم بالخصوص سوره های آل عمران و نمل در مورد زن می پردازد و می فرمایند در جامعه ای که دختر داشتن ننگ شمرده می شد خداوند کریم مصداقی از زن ( ملکه سبا)را که موجودی بسیار عاقل و حق پذیراست معرفی می کند که افراد زیادی مطیع او هستند و یا در سوره قصص در مورد دختران شعیب و آیه مباهله که بیانگر حرکت سیاسی حضرت زهرا(س) است.

ایشان به بحث حق رای زن نیز اشاره کردند و فرمودند در سال ۱۸۸۰ گفته شد که خانم ها حق رای دارند ولی در سوره ممتحنه به بیعت زن ها در واقعه غدیر و حق رای خانم اشاره شده است.

دکتر نادری در پایان به استدلال حقوق زن و مرد نیز پرداخته و فرمودند چون زن و مرد در خلقت مساوی هستند پس در حقوق هم با هم برابرهستند. ولی نادیده گرفتن تفاوت های زن و مرد در عصر حاضر باعث ایجاد مشکلاتی نیز شده است از جمله: خشونت علیه زنان، مساله سقط جنین، تنهایی و انزوا، آزارهای جنسیتی بالخصوص در کشور های انگلستان و ژاپن و فرانسه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *