کارگاه شماره ۱۴ از سلسله کارگاههای همایش ملی “ملزومات، سازوکارها و موانع در راه تحقق الگوی سوم زن مسلمان”، به بحث درباره مقالهنویسی ویژه الگوی سوم زن مسلمان پرداخته شد. این کارگاه در تاریخهای ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ و ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ با حضور طلاب، توسط استاد خادمان در مدرسه علمیه امام جعفر صادق (ع) برگزار شد.
در این جلسه، استاد خادمان به توضیح راهنماییهایی درباره نوشتن طرحنامه پرداختند. ایشان تأکید کردند که طرح نویسی اولین گام مهمی است که در راستای پژوهش باید انجام شود؛ زیرا این طرح، همانند نقشهای برای یک مهندس است که نشان میدهد چه کاری باید انجام شود تا به نتیجهای مطلوب برسیم. آنها مثالی از ساختمان ساختن بیان کردند که اگر مهندس نقشهای برای آن نداشته باشد، نمیتواند کار را به درستی انجام دهد.
استاد خادمان ادامه دادند که طرح تحقیق از اجزاء مختلفی تشکیل شده است؛ اولین گام آن پیدا کردن موضوع و تعیین کردن جزئیات آن است. در مورد همایشها مثل اینکه محورهای تحقیق و بررسیها ارزیابی شدهاند، نیازی به بررسی مقدماتی نیست. سپس باید نوع تحقیق را مشخص کنیم که معمولاً به صورت کتابخانهای انجام میشود. پس از آن، پیشینه تحقیق، سوالات اصلی و فرعی، و گزینههایی که در طرح وجود دارد، باید با دقت و تحقیق کامل بیان شوند.
استاد خادمان در توضیحات خود در مورد فهرست عناوین، به موارد زیر اشاره کردند:
۱. مراجعه به مقالات معتبر و مشاهده نمونههایی از فهرست مطالب.
۲. فهرست عناوین در واقع پرسشهای فرعی طرح کلی شما هستند.
۳. عناوین باید جذاب، کوتاه و تکراری نباشند.
۴. هدف فهرست عناوین، دنبال کردن عنوان اصلی و هدف اصلی شما است.
استاد خادمان به دانشجویان تمرین عملی روی موضوعات مورد نظرشان پرداختند.