پانزدهمین نشست از سلسله نشست های پیش همایش ملی “ملزومات، سازوکارها و موانع تحقق الگوی سوم زن مسلمان” با همکاری معاونت امور بانوان شرکت نفت برگزار شد.
سخنران این نشست حجت الاسلام دکتر حسین بستان، دبیر علمی همایش بودند.
این نشست در تاریخ چهارشنبه ۲۵ بهمن ساعت ۹ در سالن همایش های علمی و کاربردی شرکت نفت برگزار شد. طلاب حوزه علمیه خواهران و کارکنان شرکت نفت در این نشست حضور داشتند.
دکتر بستان در یک چهارچوب نظری کلی به بحث حجاب و کنش گری زن مسلمان پرداختند و آن را عقلانیت دینی نامیدند.
ایشان به عنوان مقدمه این سوال را مطرح کردند که علت تفاوت های زیاد بین نوع فکر و عملکرد بین انسان ها چیست؟ عده ای کاملا معقد و همراه هستند و در مقابل عده ای کاملا مخالف و برانداز و در جواب فرموند:” اگر بخواهیم تشبیه کنیم همچون پردازشگر رایانه، تفاوت در نوع پردازش اطلاعات یا همان تفکر در انسان است. قرآن در جریان جنگ احد تعبیر می کند که شما عده ای دنبال دنیا هستید و عده ای طالب آخرت هستید و ابن باعث تفاوت در تفکر و عملکرد می شود.”
ایشان چنین بیان کردند که لازم است در تمام لحظات زندگی نگاه کنیم که چه ارزش هایی داریم و چگونه فکر می کنیم و چه انتخابی خواهیم داشت. در انقلاب ما امام خمینی (ره) بحث تکیف گرایی و ارزش هایی را مطرح کردند که باعث می شد افراد دیدگاه و تفکر متفاوتی پیدا کنند. ما به دنبال آن دیدگاه و تفکری هستیم که موجب می شود حجاب ارزشمند و مقبول باشد یعنی در لایه اول لازم است به مبانی بپردازیم تا در لایه های بعدی تکنیک ها و اقدامات بیرونی کارکرد داشته باشند. در ادامه تاکید کردند توجه کنیم که مراتب ایمان متفاوت است و افراد مدل ها و انواع مختلفی از حجاب را دارند و ما باید حداقل حجاب را تاکید کنیم.
وی مباحث الگوی سوم زن مسلمان را فراتر از مبحث حجاب و … دانسته و دعوت کردند تا به تمام ابعادی که زن امروز در آن فعالیت دارد و لازم است به مبانی فکری، قانونی، اجتماعی و … آن مورد دقت پزوهشگران، قانون گذاران و مجریان قرار بگیرد، پرداخته شود.
در این نشست بعد از سخنان استاد به پرسش و پاسخ پرداخته شد و برخی از مخاطبان درخواست ها و نقطه نظرات خود را پیرامون الگوی زن مسلمان و مشکلات فعلی زنان در جامعه مطرح کردند.