سازمان تبلیغات استان خوزستان با همکاری دبیرخانه همایش «ملزومات، سازوکارهای موانع تحقق الگوی سوم زن مسلمان» ، به برگزاری نشست علمی با موضوع « الگوی سوم و مسئولیت های علمی –فرهنگی بانوان » با حضور سرکارخانم برقعی( استاد حوزه و دانشگاه ) ویژه طلاب و فعالان فرهنگی اهواز به صورت حضوری در روز سه شنبه مورخ ۷ آذرماه ۱۴۰۲ اقدام نمود.
خانم دکتر برقعی ضمن بیان ضرورت و اهمیت آگاهی داشتن نسبت به موضوع، بیان کرد: نگاه به «زن» یکی از چالشبرانگیزترین موضوعاتی است که در مکاتب مختلف در دنیا مطرح میشود و ایدئولوژیهای مختلف میکوشند افکار عمومی جهان را در این مسئله تحت تأثیر خود قرار دهند. زنان نیمه ی فعال همه جوامع هستند، اما اثرگذاری آنها بیش از سهم جمعیتیشان است و در عمل بر نیمه دیگر جامعه یعنی مردان هم اثرگذارند. از سوی دیگر این زنان هستند که وظیفه اصلی تربیت نسل آینده را بر عهده دارند و بدیهی است تفکراتشان بر شکلدهی طرز فکر و جهانبینی نسل آینده هم اثرگذار خواهد بود.
وی با تأکید بر الگوی سوم زن بیان کرد: در الگوی سوم زن تنها خانه داری و فرزند آوری و همسرداری مد نظر نیست بلکه زن امروز، زن جامعه، عالم و فعال در تمدن نوین اسلامی است اینکه هم اکنون شاهد حضور زنان بیشتر از مردان در حوزههای مختلف مانند دانشگاهها هستیم مایه مباهات است و باید حضور زنان در اجتماع را تقویت کنیم.
اما این الگوی سوم زن در نسل امروز چگونه میتواند محقق شود؟
استاد برقعی با تأکید بر شبکهسازی زنان گفت: زنان فعال در عرصههای مختلف باید شبکه ارتباطی مختص به خود را تشکیل دهند و از آن طریق برای خواستههای خود اقدام کنند چراکه اینگونه صدایشان رساتر شنیده خواهد شد. و با شبکه سازی الگوی سوم زن در نسل امروز را تحقق خواهند بخشید.
برقعی با بیان اینکه وقتی میخواهیم الگوی سوم را معرفی کنیم، باید بدانیم مواجهه ما با دو جریان است که یکی ساختار نظاممند و همراه با اصول و قواعد است و دیگری یک جریان متعصب است که شاید نمیتواند مبانی خود را در یک دستگاه علمی بیان کند، توضیح داد: «برای بحث بر سر الگوی سوم زن باید مؤلفههای الگوی اول و دوم را بدانیم. الگوی اول مبتنی بر نگاه تاریخی و الگوی دوم مبتنی بر دید نظری است، از این رو مؤلفههای طراحی الگوی سوم زن، فقط علمی نخواهد بود.»
در پایان نشست ، استادبرقعی به پاسخ سوالات و دغدغه های فرهنگی بانوان حاضر در نشست پرداختند.