موضوع: الگوی سوم و مسئولیتهای آموزشی و تربیتی حاکمیت
تاریخ برگزاری: چهارشنبه ۸ آذر ماه ۱۴۰۲
محل برگزاری: مدرسه علمیه فاطمه الزهرا، اهواز
سخنران: سرکار خانم مریم سادات برقعی
دبیرجلسه: سرکار خانم سیدسعاد حسینی شکوه
محتوای ارائه شده در جلسه:
در ابتدا از حوزه و فعالیتهای حوزه علمیه تقدیر شد و اظهار شد: “این حوزه علمیه موجب سربلندی ما شده، فعالیت آن در هفته پژوهش چشمگیر بوده و این باعث افتخار ماست.”
“بهترین الگوی زن مسلمان حضرت زهرا، سلاماللهعلیها است و مقایسه این ایام (ایام پژوهش) و این جلسه با ایام فاطمیه برای ما یادآور تمسک به همان بهترین الگو میباشد.”
“زندگی حضرت زهرا، سلاماللهعلیها همیشه برای ما الگوست. این الگو منحصر به زمان خاصی نیست. الگوسازی یکی از روشهای موفق زندگی انسان است که نقش بسیار مهمی دارد و باید در این زمینه کار بشود، تحقیق کرد و این الگوها را به خوبی در جامعه معرفی کرد.”
“بحث دیگر ما الگو بودن است. تأثیر الگو در انسان یک امر اجتنابناپذیر است در همهی ابعاد زندگی. ما ناخودآگاه از اطرافیان تأثیر میپذیریم.”
“همچنین حاکمیت جامعه مسئولیت دارد و این حاکم موظف است جامعه را به جلو بیاورد. جامعه متمدن جامعهای نیست که علکی رشد میکند، جامعه متمدن در گرو انسانهای متمدن است. برای اینکه افراد تمدن واقعی را از تمدن کذب متوجه شوند، باید آگاهی داشته باشند، دنبال علم باشند و همچنین متقابلًا دولت باید زیرساختهای جامعه را تامین کند.”
“جامعه از زن و مرد تشکیل شده ولی سوالی که مطرح میشود، جنس مرد و زن چه هست؟ چه بخواهیم چه نخواهیم، جامعه تحت تربیت خانمهاست. در واقع، جامعه در دست آنهاست. زنان باید دنبال علم باشند، چون نسل جدید بچهها وقتی وارد مدرسه میشود هر روز با یک یا چندتا شبهه روبرو میشود. باید مادر توانایی داشته باشد تا جواب درست را به بچهخود ارائه دهد. باید مادران آگاه باشند تا اینکه بتوانند الگوی موثر باشند و وقتی یک خانم توانست با اطلاعات کافی حجاب خود و اخلاق و رفتار و کردار و گفتار خود را مدیریت کند، او در جامعه موثر است و تأثیر لازم را خواهد داشت.”